Чабер гірський-багаторічний напівчагарник сімейства Ясноткові.
Як ще називають чабер?
Чабер ще називають перцевою травою. Все тому, що він такий же пекучий як чорний перець. Його особливість в тому, що у сухому вигляді аромат набагато сильніший, ніж у свіжому. Чабер використовують в м'ясних стравах, посипають перед смаженням рибу, ароматизують юшку та додають при маринуванні.
Що таке чабер приправа?
Чабер – це дуже ароматна спеція, яка являє собою трав'янисту однорічну рослинау Смак у чаберу гіркуватий, а аромат нагадує запах перцю. Чабер, він же кондарі вперше виявили на сході Середземномор'я. Зараз рослину можна зустріти в Азії, Південної і Північної Америки, Австралії, Європі.
Як використовувати чабер?
Чабер садовий, або літній – вони найбільш часто і застосовується в кулінарії. Зібрані перед цвітінням листя з солодким перцевим смаком і пікантним ароматом додають як пряну приправу в найрізноманітніші страви (особливо із зеленої квасолі) – в салати, супи, рагу і соління.
Залишити відповідь