Чи можна пити відвар кори дуба: корисні властивості та рецепти

Кора дуба – це багате джерело корисних речовин, яке справді дивує своїми цілющими властивостями. Повіками люди використовували дуб у традиційній медицині для лікування різних захворювань. В даний час відвар кори дуба набув популярності як натуральний лікарський засіб.

Завдяки вмісту активних речовин, відвар кори дуба має протизапальні, антимікробні та антиоксидантні властивості. Він може допомогти у боротьбі з різними інфекціями та запальними процесами в організмі. Крім того, відвар кори дуба може виявитися корисним для функції травної системи, допомагаючи покращити травлення та знизити рівень холестерину в крові.

Незважаючи на свої потенційні користі, перед вживанням відвару кори дуба необхідно проконсультуватися з лікарем. Кора дуба може взаємодіяти з певними лікарськими препаратами або спричинити алергію у деяких людей. Тому важливо врахувати медичну історію пацієнта та отримати рекомендації фахівця перед використанням відвару кори дуба як лікарський засіб.

Чи можна пити відвар кора дуба

Так

Ні

  • Покращує травлення
  • Зміцнює імунну систему
  • Містить вітаміни та мікроелементи
  • Сприяє виведенню шлаків
  • Поліпшує стан шкіри
  • Може спричинити алергічні реакції
  • Може спричинити проблеми з печінкою
  • Може спричинити кишкові розлади
  • Можуть виникнути побічні ефекти при неправильному приготуванні
  • При прийомі великих доз може спричинити отруєння.

Довго застосовувати відвар кори дуба не рекомендується (Губергриц А. Я., Соломченко Н. І., 1992).

Чи можна пити відвар із кори дуба?

Настій або відвар кори дуба застосовують при гастриті, шлункових кровотечах, діареї, ентеритах, захворюваннях печінки та селезінки, випаданні прямої кишки, захворюваннях лімфатичних вузлів, отруєннях різної етіології (грибами, алкалоїдами, солями міді, олова, свинцю).

Навіщо п'ють відвар кори дуба?

Дуба кора показання до застосування Відвар кори дуба застосовується як в'яжучий та протизапальний засіб для полоскань при запальних захворюваннях слизової оболонки порожнини рота, зіва, глотки; гінгівітах, стоматитах.

Кому не можна пити кору дуба?

Підвищена чутливість до кори дуба; дитячий вік до 3 років.

Як заварювати та пити кору дуба?

Необхідно взяти 2 чайні ложки подрібненої кори дубаЗалити її двома склянками води, закип'ятити, зменшити вогонь і проварити на маленькому вогні близько 5 хвилин. Потім відвар необхідно відставити до повного остигання.


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *