Якщо смородина добре дозріла, то можна гілочки залишити. В іншому випадку ягоди можна придушити. Якщо все ж стиглість ягід і час дозволяє, то можна прибрати гілочки.
Скільки часу стерилізувати компот з смородини?
Щоб простерилізувати кришку, просто опустіть її в киплячу воду на 3-4 хвилини. Банку з компотом перевертаємо догори дном і укутуємо чимось теплим.
Що можна приготувати з Красної смородини?
У кулінарії червону смородину використовують для приготування варення, джемів, компотів, в основному її заготовляють на зиму. Крім того, ягоди червоної смородини відмінно підходять для приготування різної випічки і соусів. З червоної смородини виходить надзвичайно смачне желе.
Як правильно варити компот з полуниці?
Перебрати і ретельно помити полуницю, розкласти ягоди по стерилізованих банках. У каструлі довести воду до кипіння і всипати в неї цукор. Варити воду з цукром 2-3 хвилини після кипіння, щоб вийшов цукровий сироп. У банку з полуницею покласти часточки лимона і гілочки м'яти.
Компот із червоної смородини на зиму: 6 рецептів
Цей рецепт класичний, без всяких добавок, що складається з ягід, води і цукру, але цікавий тим, що ви можете відчути смак ягід. Нічим не забирається смак, я люблю саме такі версії. Але іноді готую асорті, або м’яту додаю. Моя бабуся додавала мелісу, яка росла у неї в саду. Вона з таким …
Залишити відповідь