Чому баклажан білого кольору

Якого кольору баклажан?

Зазвичай баклажан овальної форми та фіолетового кольору, але іноді буває жовтуватого або пурпурового відтінку, а може навіть бути смугастим. Найкращі смакові якості у синювато-чорних довгастих злегка недозрілих плодів — зазвичай у таких баклажанах насіння мало і на смак вони ніжніші.

Кому не можна їсти баклажани?

Медики не радять вживати баклажани людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту: виразки, гастрити, розлади травлення. Все через те, що в цих плодах багато клітковини і волокон, які будуть ускладнювати перетравлення їжі.

Як баклажан потрапив в Україну?

Завдяки мореплавцям потрапив до Європи і став популярним у італійців, іспанців. До українців баклажан прийшов досить пізно, десь у ХІХ столітті. Наразі цей овоч росте по всій Україні та є досить популярним серед українців.

Баклажан — Вікіпедія
Вони багаті вуглеводами, білками, дубильною кислотою і вітамінами . Споживають плоди, які не досягли фізіологічної стиглості. Вони м’ясисті, м’якуш білий. Форма і розмір плодів залежать від сорту.


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *