Однак не з кожного молоко, яке представлене на полицях у супермаркетах, можна зробити кисле молоко. Адже скисає тільки те молоко, яке містить активні корисні бактерії. Саме вони перетворюють цукор (лактозу) в молоці на кислоту і стають причиною згортання білка, від чого молоко стає кислим, густим і виділяє сироватку.
Чому не скисло молоко?
У свіжому молоці містяться важливі поживні речовини. Також у молоці є лактоза — це молочний цукор. Завдяки лактозі молоко не скисає. Кеш
Чому домашнє молоко не скисає?
Чому молоко довго не скисає Придбане в магазині молоко відрізняється тривалим терміном зберігання. Подібна ситуація пояснюється тим, що використовується спеціальна упаковка і продукт проходить перевірку на наявність різних патогенних мікроорганізмів.
Що впливає на процес скисання молока?
Скисання молока Коли його зберігати у звичайних умовах, без холодильника, при кімнатній температурі, то присутні в ньому бактерії починають посилено розмножуватися. При цьому як енергію вони активно застосовують компоненти молока, такі як білки, жири й вуглеводи. В цьому і полягає причина, чому молоко скисає.
Кисляк (молоко) — Вікіпедія
Таке молоко може зберігатися в герметичній упаковці протягом декількох місяців. Це зручно, але є й деякі мінуси — корисні властивості такого молока зменшуються.
Залишити відповідь