Чому вибухають банки з огірками?
Річ у тім, що при дуже слабкій концентрації розсолу у банках може початися процес бродіння. З цієї причини і «стріляють» банки. Часом буває так, що в банку з огірками потрапляють ще й салатні види овочу. Вони, на жаль, ніяк не підходять для закатування і в результаті можуть стати причиною вибуху банок з консервацією.
Чому зриваються огірки?
З цієї ж причини – потрапляння в блюдо бруду і шкідливих мікроорганізмів – мутніє розсіл в огірках. Набагато рідше причиною каламутного розсолу стає неправильний рецепт: якщо господиня, наприклад, вирішила використовувати йодовану сіль замість звичайної або лимонну кислоту замість оцту, як прописано в рецепті.
Чому стріляють закрутки?
Фахівці пояснюють: банки з консервованими овочами, заготовленими в домашніх умовах, “вибухають” зазвичай тому, що в них потрапляють мікроби. У процесі життєдіяльності вони утворюють газ, який і викликає бомбаж (здуття) банок із “закрутками”. Зазвичай в консервах виживають спорові хвороботворні мікроби.
Кривошия – методи боротьби з кривошиєю у дітей.
Кривошия може бути вроджена та набута. Основні причини вродженої: 1. Вроджене недорозвинення грудинно-ключично-соскоподібного м’яза …
Залишити відповідь