Чому скисає молоко

Процес скисання молока дуже складний. Все відбувається завдяки молочнокислих бактерій, які присутні в його складі. Для них цей напій – ідеальне середовище для розмноження та харчування. Якщо ви будете зберігати молоко не в холодильнику, а за кімнатної температури, бактерії почнуть активніше розмножуватися.

Чому молоко скисає Цікаві факти?

Чому молоко скисає? У будь-якому молоці обов'язково присутні у величезній кількості молочнокислі бактерії. Молочнокислі бактерії харчуються лактозою і виробляють молочну кислоту. Саме тому молоко скисає.

Чому Прокисає молоко?

Коли бактерії починають розмножуватися, то в молоці відбуваються різні хімічні реакції, у тому числі згортання білка. Саме тому молоко скисає, тобто густіє, а також поділяється на дві складові частини — сироватку та більш густу частину, що згорнулася. Розмноження бактерій провокує висока температура зберігання молока.

Що треба зробити щоб молоко не скисло?

Щоб ще довше зберігалося кип'ячене молоко, перед тим, як його кип'ятити, потрібно додати невелику кількість цукру. Дрібка солі, додана в молоко під час кип'ятіння, також збереже його від скисання. Якщо ви хочете, щоб молоко довго не псувалося, під час кип'ятіння можна додати в нього невелику кількість соди.

Чому скисає молоко? | Статті ТОВ Укрвет
Процес скисання молока є надзвичайно складним. Все відбувається на мікробіологічному рівні коштом присутніх у продукті молочнокислих бактерій. Для них молоко служить ідеальним середовищем для харчування і розмноження. Коли його зберігати у …


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *