Чорна редька мікроелементи

Чорна редька містить білки, вуглеводи у вигляді сахарози і фруктози, жири, провітамін А (каротин), ретинол (вітамін А), вітамін В9, К, С, мікроелементи: залізо, кальцій, фосфор, магній, натрій, калій, цинк.

Для чого корисна чорна редька?

Сік редьки має сечогінну, жовчогінну, ранозагоювальну, бактерицидну дію, покращує травлення і обмін речовин. Компреси допомагають при подагрі, остеохондрозі. Салат з цього овоча покращує апетит, активізує роботу жовчного міхура.

Що можна лікувати чорну редьку?

Завдяки протимікробним властивостям свіжонатертий коренеплід і сік з нього можна застосовувати для лікування гнійних ран та виразок. Сік редьки рекомендують застосовувати за бронхітів, кашлю, захворювань печінки, піску і каменів у нирках і сечовому міхурі.

Як використовувати чорну редьку?

Чорну редьку зазвичай їдять у салатах в тертому чи подрібненому вигляді. Саме так овоч зберігає максимум корисних властивостей. Однак, з редькою можна приготувати багато яскравих і незвичайних страв. Її маринують, смажать, варять і роблять пюре або додають до супів.

Чорна редька: користь і шкода, рецепти, фото, зберігання, …
Що можна приготувати з редьки, щоб здивувати близьких? Смачним блюдом з цим продуктом можна вважати будь-який салат, адже хрустінка і острінка редьки додадуть кожної холодної закуски справжню «родзинку». Наприклад, салат з редьки з смаженою цибулею – відмінне страву для …


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *