Виділяють 3 підвиди буряка звичайного: столовий, цукровий та кормовий. Далі йтиметься про кожного з них. Це дворічна городня культура, яка дає врожай у вигляді великих коренеплодів (до 1 кг) темно-бордового кольору.
Як відрізнити цукровий буряк від кормового?
Порівняння відмінностей цукрових буряків від звичайної, кормових за хімічним складом: Вміст цукру в коренеплоді: у цукровій — до 20%, кормових — 1-3%, їдальні — 11-12%. Накопичення цукру відбувається завдяки особливим судинним волокнам, яких немає в кормової буряках, і в невеликій кількості є у плода столового виду. Кеш
Який колір у буряка?
У міру дозрівання червоні кільця розширюються, білі звужуються, а при готуванні весь коренеплід стає ніжно-рожевим. Зовнішньому вигляду відповідає й смак – солодкий, ніжний і соковитий.
Яка цукристість буряка?
Вимоги до якості цукрових буряків
Якісні характеристики сировини | Показники якісної сировини | Показники сировини, яку зазвичай здають на завод |
---|---|---|
Цукристість, % | 17,5-18,5 | 16,0-16,5 |
Вміст альфаамінного азоту, ммоль/100 г | 1,5-1,8 | 2,0-3,5 |
Вміст редукувальних речовин, % | 0,03-0,05 | 0,07-0,10 |
МБ-фактор | 25-30 | 30-40 |
Як відрізнити кормові буряки від цукрових – Домашні тварини
Залишити відповідь