Іван чай ферментація в морозильнику

Перебрані листя поміщають в невеликі пакети, які щільно упаковують. У такому вигляді кипрей відправляється в морозильну камеру, приблизно, на 12 годин. Якщо можливості зайнятися приготуванням чаю через встановлений час немає, то процес подальшої переробки листової маси можна відкласти на більш пізній термін.

Скільки часу Ферментувати Іван чай?

Пропущену масу викладаю в емальовану чашу і накривши рушником, залишаю ще на 10-12 годин в теплому місці. Досить температури +25 градусів – це, приблизно, кімнатна температура влітку. Ферментація в домашніх умовах на цьому закінчена і настає останній етап – сушка. Сушу я іван-чай на деці, близько двох діб.

Як правильно заготовляти Іван чай?

Прийшовши додому, зібрану сировину слід промити від пилу (але деякі радять не мити), а потім розмістити її на картоні або папері, а можна і на тканині, в тіні, для просушування. Але просто висушити листя зніту недостатньо, його слід ферментувати, тоді воно буде віддавати напою насичений смак і чудовий аромат.

Як ферментують Іван чай?

Збір трави проводять в суху сонячну погоду, бажано, при зростаючому місяці. Квіти і листя збирають окремо одне від одного, так як ферментують тільки зелену масу рослини, а суцвіття просто сушать і додають вже в готовий сухий чай. Хаменерій перебирають, видаляючи потемнілі і пошкоджені комахами листя.

КАК БЫСТРО ферментировать иван чай с …
КАК БЫСТРО ферментировать иван чай с помощью заморозки На этот раз попробовала сделать ферментацию листьев иван чая, предварительно заморозив их в морозильной камере. …


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *