Хто перший відкрив молочнокислі бактерії?

Молочнокисле бродіння було відкрито 1780 року шведським хіміком Карлом Вільгельмом Шеєле, який виділив молочну кислоту з кислого молока. Сучасну назву цьому поєднанню дав Антуан Лоран Лавуазьє у 1789 році.

Пастериз…Вакцина проти сказуВакцина проти холериAnthrax vaccinesСвічка Шамберл… Луї Пастер/Винаходи

Молочнокислі бактерії – Група мікроаерофільних грампозитивних мікроорганізмів, що зброджують вуглеводи з утворенням молочної кислоти як одного з основних продуктів. Молочнокисле бродіння стало відоме людям на зорі розвитку цивілізації.

Пастер, показавши мікробіологічну сутність бродіння та багатьох хвороб тварин і людини, став одним із основоположників мікробіології, творцем наукових основ вакцинації та вакцин проти сибірки, курячої холери та сказу.


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *