Клейковина у пшениці за класами

Яка норма клейковини в пшениці?

М'яка пшениця

Показники1 клас4 клас
Сміттєва домішка, %, не більше ніж1,03,0
Масова частка білка, у перерахунку на суху речовину, %, не менше ніж14,0Без обмежень
Масова частка сирої клейковини, %, не менше ніж28,0Без обмежень
Число падіння, с, не менше ніж220Без обмежень

Кеш

Як підвищити клейковину в пшениці?

Скажу, для отримання високого відсотка клейковини є багато різних схем підживлення — з мікроелементами, стимуляторами росту, гуматами. Проте, як ми переконалися, найефективніше — внесення азоту. Після такого підживлення клейковина піднімається з 18 до 24%».

Як визначити клейковину пшениці?

Залишок зважують та розраховують кількість клейковини у випробуваному зразку зерна пшениці. Якість клейковини визначають за показником Індекс деформації клейковини (ІДК) на приладі ВДК (5.13). Додають 4,8 см3 води (4.2), використовуючи дозуючий пристрій (5.5).

Клейковина пшеницы (ИДК): что это, классы зерна, …
Многие факторы определяют уровень клейковины в зерне пшеницы. Но по сути – чем больше белка, тем больше и глютена. Ниже представлены факторы, влияющие на уровень глютена в зернах пшеницы. 1. Сорт пшеницы. 2. Условия выращивания – тип земли, уход за посевами, …


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *