Коли дозріває м’ята

Період цвітіння тривалий і триває до кінця вересня. Насіння дозріває в жовтні. Зимує м'ята кучерява добре. Це багаторічна трав'яниста рослина відрізняється ніжним ароматом.

Коли варто використовувати м’яту?

Чай і настій м'яти покращує апетит, має спазмолітичні властивості і підвищує секрецію травних залоз. Настій листя рекомендується пити при гастриті, болях в кишечнику, ентероколітах, метеоризмі, нудоті. М'ятний чай швидко знімає печію.

Коли починає рости м’ята?

Посадка: посів м'яти в ґрунт – у квітні й на початку серпня. Посів насіння на розсаду – у середині квітня, висадка сіянців у ґрунт – у середині або наприкінці травня. КешСхожі

Що лікує м’ята?

Настої та відвари надземної частини М. польової мають спазмолітичну, знеболювальну й антисептичну дію при головному болю, нервових розладах, невралгіях і запальних процесах. У нар. медицині настій листя використовують при застуді, нудоті, болю у шлунку та діареї, для поліпшення апетиту.

Як правильно садити та вирощувати м’яту: поради


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *