Коли дозрівають ягоди жимолості

Жимолость «відкриває» ягідний сезон, тобто дозріває найпершою — у травні-червні.22 лип. 2021 р.

Коли збирають жимолость в Україні?

Жимолость дозріває в ранні терміни, разом із надранніми сортами суниці садової (у травні), коли зголоднілий за зиму організм просить чогось смачненького, хоча є й пізні сорти, що дозрівають у червні. Кеш

Що краще лохина чи жимолость?

При цьому жимолость значно дешевша за лохину. Жимолость також називають ягодою молодості, адже захищає клітини нашого організму від старіння. Ягоди жимолості також щедрі на корисний для щитовидки йод та багаті на селен, який знижує ризик онкологічних захворювань та серцево-судинних хвороб.

Як виглядають плоди жимолості?

Її плоди — це супліддя різноманітної форми: циліндричної, веретеноподібної, стручкової тощо, які мають синьо-блакитне забарвлення і вкриті восковим нальотом. Стиглі плоди кисло-солодкі або кислі на смак, мають слабкий аромат і досягають маси 0,6-1,5 г.

Сорти жимолості з фото і описом: ранні, пізні, солодкі, нові, з …


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *