Коли можна збирати смородина

Збирати смородину краще зранку, коли зійде роса й кущі обсохнуть, або в другій половині дня, коли спаде спека. У похмуру погоду час збору не має значення. Ягоди, зібрані в сонячну, жарку погоду, або під час дощу, швидше псуються.

Коли дозріває чорна смородина?

Смородина чорна росте в підліску мішаних і листяних лісів, на галявинах, берегових чагарникових заростях, по окраїнах боліт. Зимостійка, тіньовитривала рослина. Цвіте в травні, плоди достигають у липні.

Коли краще збирати листя смородини на чай?

Можна брати листя і садових, і дикорослих кущів чорної смородини. Листя збирають до дозрівання плодів, оптимальний час — під час цвітіння. Зібране сушать у тіні або у добре провітрюваному приміщенні.

Коли заготовляти листя смородини на зиму?

Смородина на зиму Чорну смородину можна висушити. Помиті і обсохлі ягоди розкласти в один шар на деко і сушити в духовці при температурі не вище 45-50 градусів при інтенсивній подачі повітря. Листя чорної смородини заготовлюють протягом червня-липня. Його сушать у затінку, зберігають у сухому місці.

Смородина: способи збору, зберігання і рецепти …
Що б ви не планували зробити з урожаєм, головне — правильно зібрати і підготувати ягоди смородини до зберігання. Для «негайного вживання» можна збирати як і коли завгодно, хоч в дощ. А ось зберігатися, наприклад, в холодильнику довше будуть ягоди, зібрані в суху ясну …


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *