Квашена капуста на розсолі

Доливати просто воду, чисту чи кип'ячену у квашену капусту не рекомендується, потрібна вода з сіллю, тобто розсіл. Щоб приготувати розсіл, найпростіший варіант — це розчинити одну столову ложку солі на один літр води. Прокип'ятіть цей розчин, остудіть та залийте ним капусту. Можна додати трохи цукру до смаку.

Що лікує розсіл з квашеної капусти?

По-перше, сік або розсіл квашеної капусти п'ють від болю у горлі. Також допомагає капустяний розсіл від запору, діючи як м'яке проносне. По-друге, значний вміст аскорбінової кислоти у капустяному розсолі сприятливо впливає на імунну систему, захищаючи організм від вірусних хвороб. Кеш

Скільки солі на 1 кг капусти для квашення?

Потрібно дрібно нашинкувати капусту соломкою та додати солі (2-2,5%, або ж на 1 кілограм капусти — 20-25 г солі). Сіль потрібна не лише для кращого смаку.

Скільки солі на 1 л води до квашеної капусти?

Під час засолювання капусти цілими качанами діаметром до 30 см популярні два варіанти – 250 г солі або 400 г солі на 10 л води. Розсіл на 10 кг капусти для засолювання великими шматками зазвичай готують з 7 л води та 250 г солі.

Квашена капуста в розсолі – рецепт …


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *