Можна їсти при гастриті яблука

Відповідаючи на питання про те, чи можна при гастриті їсти печені яблука, лікарі кажуть: "Так" – фрукти після термічної обробки засвоюються краще і не дратують стінки шлунка.3 вер. 2022 р.

Що можна їсти з фруктів при гастриті?

З фруктів при гастриті можна їсти авокадо, банани, запечені яблука та груші. Катаральний гастрит – найпоширеніший тип гастриту, спричинений запаленням слизової оболонки шлунка. Кеш

Що можна їсти при гастриті з підвищеною кислотністю?

При гастриті з підвищеною кислотністю можна вживати:

  • цільне молоко, вершки, некислий сир;
  • відварені, тушковані, запечені овочі;
  • всі каші (крім пшоняної);
  • макаронні вироби;
  • м'ясо: кролик, телятину, свинячу вирізку;
  • нежирну рибу: минтай, щуку, окунь річковий, тріску;
  • некислі сорти яблук, груші, банани.

Що не можна вживати при гастриті?

Вона повинна бути щадною, включати легко засвоювані страви, що не викликають подразнення слизових оболонок шлунка. У раціоні хворих на антральний гастрит заборонені гострі приправи, кислі фрукти і ягоди, смажені, жирні та копчені продукти. Категорично не можна курити, дуже небажаним є вживання спиртних напоїв.

Яблука при гастриті: чи можна їсти, вплив на хворобу
Яблука належать до дієтичних продуктів, які входять до переліку рекомендованих лікарями. Багато мікроелементи, що знаходяться в них, повинні входити в щоденний раціон людини для підтримки його здоров’я. Але під час захворювань людям часто доводиться міняти свої харчові …


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *