Навіщо капусту замочують у холодній воді: секрети приготування

Капуста – Одна з найпопулярніших овочів в нашій кухні. Її використовують для приготування різноманітних страв: супів, салатів, гарнірів. Але щоб капуста зберігала свою свіжість і цілющі властивості, перед приготуванням її рекомендується ошпарити окропом або занурювати в холодну воду. Чому це необхідно і як це впливає на готування – ми розповімо у цій статті.

Один із основних аргументів на користь обробки капусти холодною водою є збереження кольору. При контакті з водою відбувається нейтралізація синього та зеленого фарбуючих речовин, які містить цей овоч. Таким чином, капуста набуває більш свіжого та апетитного вигляду. Крім того, вона стає також більш пружною та хрусткою.

Окрім збереження апетитного вигляду, холодна вода позитивно впливає на капусту з погляду збереження вітамінів. У багатьох овочах містяться вітаміни групи В і С, які дуже чутливі до схильності до теплоти. Ошпарювання окропом або занурення в холодну воду допомагає зберегти ці корисні речовини, що робить страви, приготовані з капустою, більш поживними і корисними для організму.

Для чого капусту кладуть у холодну воду
КористьОпис
Збереження кольоруПоміщення капусти у холодну воду допомагає зберегти її яскраво-зелений колір під час приготування страв.
Усунення гіркотиКапусту можна залити холодною водою, щоб зменшити її гіркоту, особливо біля червоної капусти.
Збільшення свіжостіКапуста, поміщена в холодну воду, залишається свіжою і хрумкою довше.
Очищення від брудуХолодна вода допомагає видалити бруд та пил з поверхні капусти перед користуванням.

Навіщо капусту кладуть у холодну підсолену воду?

Щоб видалити комах з овочівПеред варінням їх слід помістити в солону воду. У щільній головці цвітної капусти трапляються гусениці, для вилучення яких капусту слід опустити на 30 хв підкислену або підсолену воду.

Як правильно прикладати капустяний лист при лактостазі?

Листя потрібно подрібнити на тертці або м'ясорубці, додати трохи кислого молока і прикласти до молочних залоз у вигляді компресу. Можна просто намазати капустяний лист вершковим маслом і посипати щіпкою солі, а потім прикласти до грудей. Збережена копія

Коли потрібно класти капусту у борщ?

Класичний рецепт борщу передбачає, що в каструлю першою вирушить капуста, так як та вариться найдовше. Вже після капусти слідує картопля і солодкий перець. Ну, і фінальний гастрономічний штрих – морква з цибулею після пасування та заправки томатною пастою, і кислуватий буряк.


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *