Середньоранній столовий сорт, екологічно пластичний, адаптований до різноманітних агрокліматичних умов. Бульбоплоди мають довгасто-округлу форму, шкірка – рівна, без шорсткостей. На зрізі бульби видно ніжно-біла м'якоть, яка довго не темніє.
Хто завіз картоплю в Україну?
Картопля з'явилася на теренах Європи ще в 1565 році, коли її завезли з Південної Америки іспанські моряки. В Україну ж (точніше в Російську імперію, до складу якої входили українські землі) цю культуру завіз російський імператор Петро I. Спочатку картопля була рідкістю і вважалась делікатесом аж до початку 19 століття.
Що тобі відомо про картоплю?
Карто́пля (Solanum tuberosum), діал. бу́льба, бараболя — вид рослин родини пасльонових, поширена сільськогосподарська культура, яку в народі називають «другим хлібом»; одна з найважливіших продовольчих, технічних і кормових культур. L. У просторіччі часто картоплею називають не вид, а лише бульбоплід картоплі.
Як ще називають картоплю?
Картопля, бульба, крумпля і мандебурка: статистика українських діалектів Українська мова багата на колоритні діалекти, зрозуміти які часом можуть тільки жителі певних регіонів. Так і з картоплею! Найпоширенішою назвою картоплі є діалектні бараболя / барабуля.
Невський картопля: опис сорту, характеристика
У нашій статті ми розповімо, що являє собою картопля Невський, які його головні характеристики. Невський картопля має світлим …
Залишити відповідь