Обліпиха заморожена корисні властивості для чого використовують

Ягода багата різними вітамінами і мікроелементами, крім того, обліпиха зберігає високу концентрацію вітаміну С навіть після заморозки. Ягоду використовують, як антисептичний і ранозагоювальний засіб. Вітаміни А і Е у складі запускають процеси регенерації тканин, покращують обмін речовин і зміцнюють судини.2 вер. 2021 р.

Для чого використовують обліпиху?

Плоди обліпихи (свіжі або перероблені) у вигляді соку, водного настою, сиропу використовують при застуді, захворюваннях верхньо-дихальних шляхів, виразковій хворобі шлунка, серцево-судинної системи, атеросклерозі, гіпо- та авітамінозі, порушеннях обміну речовин, для зміцнення імунної системи організму.

Що лікує обліпихова олія?

Обліпихову Олію застосовують зовнішньо при лікуванні опіків, пролежнів, променевих уражень шкіри і слизових оболонок, гінекологічних захворювань (кольпітів, ендоцервіцитів, ерозій шийки матки), проктологічної патології (ерозивно-виразкових, атрофічних та інших патологійпрямої кишки, тріщини анусу, геморою).

Як правильно їсти обліпиху?

Кашку з ягід обліпихи їдять при болю в горлі і ранах в роті, а також мажуть на рани на шкірі. Рибофлавін і тіамін в складі обліпихи уповільнюють процеси старіння шкіри і організму. Також ці мікроелементи знижують рівень стресу, знімають нервову напругу і допомагають заснути, тому обліпиховий чай добре пити на ніч.

Обліпиха — що це за ягода? Як вживати заморожену, свіжу об…


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *