Його виготовляють із харчового етилового спирту ректифікованого, або спиртовмісної сировини, в якій під дією спеціальних бактерій утворюється етиловий спирт, що перетворюється на оцтову кислоту.12 черв. 2014 р.
Як виготовляють столовий оцет?
Оцтову кислоту отримують через бродіння з етанолу за допомогою оцтовокислих бактерій. Відповідно, оцет можна отримувати шляхом бродіння з вина (бактерії Bacterium xylinoides), пива (бактерії Bacterium rancens і Bacterium acetoum), горілки, злаків, цукрового буряка, плодових соків тощо.
Що таке столовий оцет?
Розчин оцтової кислоти “Столовий” – це особлива приправа, яка стане в нагоді під час приготування багатьох страв у домашніх умовах. Так, розчин має 9% кислоти, що дозволить відчути характерну кислинку в салатах з овочів, додасть пікантного та незвичайного смаку тушкованій та обсмаженій рибі.
Де виробляють оцет в Україні?
ПрАТ «Львівський лікеро-горілчаний завод» є єдиним виробником та реалізатором харчових оцтів в Україні за технологією і на обладнанні німецької компанії «Frings». Технологіям компанії «Frings»вже більше ста років, вони є провідними на ринку виробництва біологічного оцту в галузі харчової промисловості.
Оцет — Вікіпедія
Залишити відповідь