При гастриті чи можна кисіль

Структура киселю в'язка, тому він сприятливо впливає на здоров'я шлунка. Дієтологи рекомендують домашній кисіль тим, хто хворіє на виразкову хворобу або гастрит, оскільки кисіль, потрапляючи в шлунок, обволікує запалені стінки і виразки шлунка, нормалізує роботу цього органа.22 лют. 2021 р.

Що не можна вживати при гастриті?

Що ж категорично заборонено їсти під час загострення гастриту?

  • Алкогольні та газовані напої;
  • Гострі, кислі та солоні страви;
  • Морозиво та шоколад;
  • Жирні страви та смажені продукти;
  • Міцний чай, кава;
  • Кондитерські вироби.
  • Копчені продукти.

Що провокує гастрит?

Причини гастриту Доведеною причиною виникнення гастриту є інфікування бактерією Helicobacter pylori (скорочено – H. pylori). Ця бактерія живе в слизовій оболонці шлунку й у нормі, проте у разі додаткових факторів, таких як порушення ритму харчування, вживанням «важкої» для шлунку їжі, стресових ситуацій тощо, H.

Що можна їсти під час гастриту?

При загостренні гастриту дозволені такі продукти та страви:

  • супи на воді з додаванням круп;
  • розварені каші, виготовлені на воді: гречка, рис, вівсянка;
  • нежирне м'ясо: індички, кролика чи курки;
  • нежирні сорти риби;
  • яйця – тільки некруто або у вигляді омлету;
  • банани, печені яблука;
  • мармелад, пастила;

Кисіль при гастриті: рецепти, молочний, вівсяний, з ягід і фруктів


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *