Що можна приготувати з ріпи?
Салати та Закуски з Ріпи
- Салат із сирої ріпи
- Салат з ріпою та ананасами
- Салат з ріпи, яблука та шинки
- Салат з білою ріпою та травами
- Салат з ріпою та беконом
- Салат з ріпою та кіноа
- Салат з ріпою та фісташками
- Салат з ріпою та яйцями
Як їсти ріпу?
У кулінарії ріпі немає рівних. Її можна споживати вареною, смаженою або просто свіжою прямо з грядки. Але ріпа має досить виражений смак, вона не пластична, і поступово ріпу витіснила картопля. Втім, у Європі ж ріпа залишається досить популярною і сьогодні.
Коли можна сіяти ріпу?
Урожай ріпи можна збирати двічі на рік, однак для цього потрібно враховувати деякі нюанси сівби цієї культури. Зокрема, для отримання ранньої продукції сіяти ріпу варто в останній декаді квітня, а для осінньо-зимового споживання – у червні та липні.
Ріпак — Вікіпедія
Ріпа́к (Brassica napus L.) — однорічна олійна рослина родини капустяні (Brassicaceae). Розрізняють 2 різновиди: ріпак ярий (кольза) і ріпак озимий, який має основне значення. Насіння ріпаку містить 48 — 52 % олії, котру використовують у лакофарбовій, миловарній, харчовій …
Залишити відповідь