Що можна приготувати з кульбаб

Квіти кульбаби використовуються для приготування вина та варення, з бутонів, що розкрилися, готують «кульбабовий мед». Коріння кульбаби, підсмажене на олії, використовується для приготування напою, схожого на каву, за смаком воно нагадує смажену картоплю.

Як заготовляють кульбабу?

Викопують ранньою весною і пізньою осінню, сушать, подрібнюють у кавомолці і зберігають у полотняних мішечках. З коренів кульбаби виходить корисний напій, який на смак нагадує каву. А в давні часи дівчата вмивалися відваром коріння, щоб позбутися ластовиння (веснянок). Кеш

Як приготувати салат із кульбаби?

Листя кульбаби замочити у трохи підсоленій воді на півгодини, щоб позбутися гіркоти (зовсім молоденькі листочки можна не замочувати, вони мають легку гірчинку). Приготувати заправку, змішавши олію, сік лимона, бальзамічний оцет та сіль. За смаком можна додати перець та трохи меду. Усю зелень добре помити.

Як заготовити Цвіт кульбаби?

Квітки кульбаби можна збирати лише далеко від трас, доріг. Можна перед застосуванням промити у гарячій воді. В ідеалі, збираємо квіточки рано-вранці.

Що приготувати з кульбаб: найкорисніші рецепти варення, …
Відвар листя, або так званий сік кульбаби, не дуже смачний, але виключно корисний. У ньому міститься багато мінеральних речовин – калій, натрій, кальцій, магній, залізо. Сік кульбаби очищає кров, тонізує, покращує роботу печінки. Готують сік кульбаби з листя і коренів. Сам по собі сік …


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *