Для них характерна довжина в 25-50 см, але деякі екземпляри можуть досягати і 1.5 м. Стрілку майже всі види цибулі — батун, ріпчаста, лизун, шніт, порей, шалот. Спеціально для кулінарії цього ніхто не передбачає, але якщо вони з'являються, то пагони зрізують і готують з них різні салати, супи, випічку.
Що робити з стрілками з цибулі?
При появі стрілок обов'язково потрібно їх обривати і, головне, підібрати момент. Якщо рано видалити стрілку, рослина витратить сили на розвиток нових. Але затягувати з обрізанням квітконоса не можна, бо він витягує соки з цибулини.
Як приготувати Цибухи?
Часникові стрілки помити, перебрати, видалити«коробочки»з насінням. Решту стрілок порізати на частинки по 3-4 см. Покласти порізані пагони в сковороду з олією та смажити на середньому вогні під кришкою 15-20 хв., поки вони не розм'якнуть. Час від часу піднімати кришку і помішувати.
Що можна зробити з цибулею?
Я взяв ріпчасту цибулю для супу, а ви за бажанням використовуйте інші сорти.
- Цибулевий пиріг …
- Маринована фіолетова цибуля …
- Млинці з цибулевим конфітюром …
- Запечена скумбрія з цибулею …
- Банани з цибулею та карі …
- Крем-суп з цибулі порею …
- Смажена фіолетова цибуля
Як приготувати цибульні стрілки: що приготувати стрілок з лука
При великій кількості цибулевих стрілок їх можна заготовити на зиму. Маринування – оптимальний спосіб. Така приправа стане доповненням до риби, птиці, м’яса.
Залишити відповідь