Кому не можна їсти моркву?
Кому не можна їсти моркву Лікар-дієтолог Ольга Корабльова розповіла РИА Новости, що моркву небажано вживати при хворобах печінки: якщо орган нездоровий, то не може засвоїти каротин. Серед протипоказань до вживання моркви – виразкова хвороба шлунка або кишківника та ентерит (запалення стінок тонкої кишки).
Як смачно зварити моркву?
Вода повинна повністю покривати овочі, а після закипання моркву варять ще близько пів години. Щоб скоротити цей час у два рази, моркву можна відразу нарізати шматочками. Порізану моркву також заливаєте водою і ставите на вогонь. Закипить вона набагато швидше, а для варіння буде достатньо 15 хвилин.
Як приготувати моркву на зиму?
Досить вимити і почистити коренеплоди, нарізати кільцями, кубиками, соломкою або натерти на крупній тертці. Підготувати контейнери або пакети для заготовок на зиму і відправити в морозильну камеру. Взимку таку моркву легко використовувати при приготуванні перших страв, гарнірів і будь-яких салатів.
Страви з морквою – 515 рецептів з фото, калорійність, склад …
Страви з морквою, що можна приготувати своїми руками в домашніх умовах, енергетична цінність, скільки калорій, вміст білків, жирів, вуглеводів.
Залишити відповідь