Пам'ятайте, що багато трав, навпаки, підвищують згортання крові. Це кропива, кінза, грицики, калина, калган, звіробій, кінський щавель, чебрець, польовий хвощ, аронія, манжетка.
До додаткових методів терапії відносять:
- ін'єкційне застосування вітаміну К;
- препарати для покращення згортання;
- переливання замороженої плазми крові;
- інші засоби – до них відносять гідроксимочевину та опрелвекін, які допомагають усувати проблеми з тромбоцитами.
👎 Згущують кров: алкоголь, цукор, гречка, глід, жирне м'ясо, консерви, копченості, газовані напої, банани, картопля
Більшість факторів згортання – білки. До факторів згортання належать також іони кальцію та деякі низькомолекулярні органічні речовини (Див. цю статтю). У нормі білкові фактори згортання крові перебувають у плазмі у неактивному стані.
Залишити відповідь