насіння баклажанів, перцю, капусти, моркви, гарбуза і кабачків потрібно замочувати 15-20 хвилин; насіння томату, цибулі, редису, селери, салату, квасолі, гороху і бобів – 30-40 хвилин. Після необхідно насіння добре промити під водою, а потім їх треба і просушити.
Як обробити насіння перед посадкою?
Для замочування можна використовувати очищену воду, а для забезпечення появи швидких сходів можна додавати біостимулятори росту. Краще не занурювати голе насіння у воду, а загорнути його перед цим у серветки або фільтрувальний папір, із доступом повітря та світла.
Коли замочувати насіння перцю?
Коли замочують насіння перцю і баклажанів для розсади В середньому це 14-21 день.
Як правильно обробити насіння перцю перекисом водню?
Перекис водню Щоб приготувати розчин для замочування, візьміть 100 мл перекису і змішайте з 1 літром води. В цій суміші насіння замочують протягом 30 хвилин. Потім просушують його на батареї і висівають.
Посадка насіння перцю на розсаду: обробка та підготовка насі…
Залишити відповідь