Гарбузове насіння використовують для приготування супів і салатів, додають їх до м'ясних страв. З насіння отримують олію або роблять лікувальну настоянку. Користь гарбузового насіння обумовлена його багатим складом. Калорійність 100 г насіння – близько 550 ккал.
Що буде якщо їсти гарбузове насіння кожен день?
Нормалізується травлення Гарбузове насіння — джерело клітковини. Клітковина разом із високим вмістом харчових волокон покращує роботу травної системи. Крім того, дієти з великою кількістю клітковини також знижують ризик серцево-судинних захворювань, цукрового діабету другого типу та ожиріння.
Скільки років можна зберігати насіння гарбуза?
Термін зберігання насіння кавуна, гарбуза, дині, кабачків – від 6 до 8 років. 2 – 3 роки зберігають схожість насіння крес-салату, кропу, моркви, петрушки, ревеню, цибулі.
Як правильно замочити насіння гарбуза?
Замочування насіння гарбуза Помістіть насіння гарбуза на кілька годин у резервуар із теплою водою. Температура води, що рекомендується, близько 50 °С. Після цього етапу необхідно загорнути насіння гарбуза у вологу тканину та розмістити їх у тепле містечко.
Що приготувати з гарбуза – рецепти | Здоров’я
Сніданок: гарбузова каша, салат із гарбуза з насінням. Обід: суп або борщ, запечений болгарський перець. Вечеря: гарбузове рагу. Салат зі свіжого …
Залишити відповідь