Що робити з шипшиною

З точки зору ботаніки, шипшина — та ж троянда, тільки дика. Але багато сортів шипшини зараз спеціально вирощують: одні — як декоративний елемент, для прикраси присадибної ділянки, інші — як джерело поповнення домашньої аптечки. З плодів деяких видів роблять цукати, варення, джеми.26 жовт. 2021 р.

Що лікує шипшина?

Плоди шипшини використовують для профілактики і лікування при гострих і хронічних інфекціях, дистрофії, геморагічних діатезах, кровотечах різної етіології, при передозуванні антикоагулянтів, гострих та хронічних захворюваннях печінки (хронічний гепатит, холецистит, холангіт), захворюванні нирок і сечового міхура ( …

Як подрібнити шипшину?

Залийте шипшину гарячою водою, але не окропом. Закрийте термос і дайте настоятися ягодам. Цілим плодам для цього знадобиться 8-10 годин, а подрібненим вистачить 2 години, але можна залишити і довше. Цілі ягоди можна заварити повторно один і навіть двічі, якщо вони досить великі та м'ясисті.

Як приготувати напій з шипшини?

На водяній бані – 2 столові ложки подрібнених ягід заливають 1 склянкою окропу і витримують під кришкою на водяній бані 15-20 хвилин. Після цього напою дають настоятися протягом півгодини або 40 хвилин, проціджують і п'ють. Кеш

Як правильно заварювати шипшину: користь і шкода, кому не …
Як ми вже писали, шипшина багата на велику кількість вітамінів. Завдяки цьому, вона дуже корисна для нашого організму: 1. Шипшина сприяє …


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *