Що тане в руках?

Галій – Це метал, температура плавлення якого всього 30 ° C, тобто він плавиться від теплоти рук. При цьому він нешкідливий для людини і його можна використовувати як кумедну іграшку.

Ми вже писали, що в залежності від хімічної форми хороша какао-масло починає плавитися при 32°, тому справжній білий та молочний шоколад тануть уже в руках.

Це відбувається через те, що температура плавлення шоколаду приблизно дорівнює температурі нашого тіла та починається від 36°C.

З цього випливає те, що шоколад тане через його склад, а саме через вміст какао-олії. Чим більше какао-олії міститься в шоколаді, тим швидше він танутиме. Наприклад, для виготовлення білого шоколаду використовують більше какао-олії та тертого какао, ніж для молочного чи темного.


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *