Галій – Це метал, температура плавлення якого всього 30 ° C, тобто він плавиться від теплоти рук. При цьому він нешкідливий для людини і його можна використовувати як кумедну іграшку.
Ми вже писали, що в залежності від хімічної форми хороша какао-масло починає плавитися при 32°, тому справжній білий та молочний шоколад тануть уже в руках.
Це відбувається через те, що температура плавлення шоколаду приблизно дорівнює температурі нашого тіла та починається від 36°C.
З цього випливає те, що шоколад тане через його склад, а саме через вміст какао-олії. Чим більше какао-олії міститься в шоколаді, тим швидше він танутиме. Наприклад, для виготовлення білого шоколаду використовують більше какао-олії та тертого какао, ніж для молочного чи темного.
Залишити відповідь