Подібний розрахунок вірний і для 20, і для 50 осіб – на 20 гостей знадобиться рівно двадцять пляшок вина, а на 50 – п'ятдесят. Горілку, коньяк, віскі та інший міцний алкоголь розраховують інакше. Його зазвичай п'ють невеликою кількістю: приблизно 50 мл на людину.
Є негласні правила розрахунку напоїв на заходи: – якщо гості можуть випити чимало, то на одну людину закуповуйте по 1 пляшка вина та 0,5 пляшки міцного алкоголю. – якщо гості не надто п'ють люди, то закуповуйте по 1 пляшці вина на кожну жінку і по 0,5 пляшки міцного алкоголю – на чоловіка.
Вино є на будь-якому банкеті. На 1 особу зазвичай доводиться від 500 до 1 літра. Із загального обсягу половина посідає червоне, а половина – біле вино. Зазвичай ті люди, які віддають перевагу легким аперитивам, практично не п'ють горілку міцне.
Categories:
Tags:
Залишити відповідь