Крок 8. Переливаємо мильну масу у форму. Мило потрібно добре укутати рушником або щільною тканиною і залишити застигати приблизно на добу.
Ці питання ми обговоримо окремо, а зараз просто зазначимо, що дозрівання мила, приготовленого холодним способом триває від 4 до 6 тижнів, мила приготованого гарячим способом – 1-2 тижні. Коли термін «вилежування» минув, можемо приступати до визначення рН.
30 хвилин Час охолодження готового виробу залежить від температури навколишнього середовища, температури розплаву, а також маси та форми виробу. Прямокутний шматок мила, величиною з сірникову коробку, при температурі повітря близько 25°, і температурі розплаву 60-65°С повністю застигає орієнтовно протягом 20-30 хвилин. 18.
Залишити відповідь