Скільки важить жовток 1 категорії?

64,9 г Курячі яйця категорії З 1 це яйця вагою від 55 до 64,9 г. Середній розмір яєць цієї категорії дуже зручний для приготування будь-яких страв – від яєчні до випічки.

Яйця складаються з жовтків та білків. Його середня вага 55-60 грам, з яких на долю жовтка припадає близько 17 грам, Що складає близько 1/3 маси та обсягу яйця. Жовток знаходиться практично в середині яєчної маси. Жовток курячого яйця круглий, у сирому вигляді рідкіший, ніж білок.

Скільки протеїну в яйці? У середньому в 1 яйці вагою близько 50 г міститься 6 г протеїну; при цьому зміст білка у яйці залежить від його розміру. У найменших яйцях може бути всього 4,8 г білкау великих (категорія В, вища) – до 7,9 г білка. Якщо потрібно бути точним, яйце містить 125 мг білка на 1 г ваги.


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *