Батат — це солодка картопля з тонкою шкіркою та частіше за все соковитою м'якоттю рудого або рожевого кольору. Він може бути як солодких, так і несолодких сортів. Останні є кормовими, тому в кулінарії їх не використовують. Готують картоплю батат овочевих і десертних сортів.27 січ. 2021 р.
Як готувати солодку картоплю?
Варити батат потрібно 15-20 хвилин після закипання в підсоленій воді. У пюре з батату, як і в картопляне, можна додати масло або молоко. Батат також варять для приготування супів. Суп з батату виходить злегка солодкуватим.
Кому не можна їсти батат?
Кому не можна їсти батат?
- тим, хто страждає на хвороби шлунку, такі як виразка, бо батат може негативно впливати на слизову оболонку;
- батат містить речовини, що за структурою схожі на гормон прогестерон, тому деякі лікарі припускають, що він здатен впливати на гормональний фон у вагітних жінок.
Як називається солодка картопля?
Бата́т або солодка картопля (Ipomoea batatas L.) Lam.) — багаторічна трав'яна рослина родини берізкових (Convolvulaceae). Походить з Центральної Америки.
Батат, або солодка картопля: назва та догляд за овочем
Завдяки вмісту глюкози в великій дозі його називають «солодка картопля», а назва батат прийшло з мови індіанців племені араваки.
Залишити відповідь