При стерилізації банки з заготовками прикривають стерилізованими металевими кришками, ставлять у каструлю з теплою водою і доводять до кипіння. Банки ємністю 500 мл стерилізують протягом 10-15 хвилин, літрові – 15-20 хвилин. Потім їх закочують і остуджують при кімнатній температурі.4 лип. 2016 р.
Скільки часу потрібно стерилізувати кришки?
Металеві кришки стерилізуйте близько двох хвилин, а для пластикових достатньо 15-20 секунд. Після стерилізації не торкайтеся руками отвору банок, а консервацію заливайте або накладайте у гарячі банки. Кришки стерилізуйте безпосередньо перед закриванням консервації.
Як стерилізувати банки і кришки в мікрохвильовці?
В мікрохвильовій печі не можна стерилізувати кришки, лише банки. Наливаємо до банок на 1,5-2 см води та ставимо їх до мікрохвильової печі. На максимальній потужності стерилізуємо банки 3-5 хвилин. Коли вода закипить, а на стінках самих банок всередині з'являться краплі, стерилізацію можна закінчити.
Скільки потрібно стерилізувати кришки для консервації?
Стерилізація у духовці. Кришки просто розкласти. Потім треба помістити деко на нижню поличку в духовку та включити її розігріватись до 180 градусів для електричних духовок та 150 градусів – для газових. Можна використати й решітку. Стерилізуйте банки 20 хвилин. Кеш
Стерилізувати із закритими кришками – ЧП Козуб.Ю.А
Стерилізувати можна як самі банки з кришками, так і банкинаповнені заготовками. Стерилізація Повних банок із заготовками – один з хороших способів зберегти …
Залишити відповідь