Зміст:
Нут – це бобова рослина, яка у кулінарії використовується як важливе джерело поживних речовин. Одним із найцікавіших аспектів нуту є його багатий вміст вітамінів.
Вітамін А є одним із основних елементів вітамінного складу нуту. Цей вітамін необхідний для гарного зору, здоров'я шкіри, росту та розвитку клітин. Вітамін А відіграє важливу роль у підтримці імунної системи та перешкоджає виникненню запальних процесів.
Вітамін С – Ще один важливий компонент вітамінного складу нуту. Він добре відомий своїми антиоксидантними властивостями та здатністю підвищувати імунітет. Вітамін С сприяє синтезу колагену, покращує засвоєння заліза, зміцнює кровоносні судини та надає загальнозміцнюючий ефект на організм.
Назва вітаміну | Кількість у Нуті |
---|---|
Вітамін А | 0,007 мг |
Вітамін В1(тайамін) | 0,225 мг |
Вітамін В2(рибофлавін) | 0,116 мг |
Вітамін В3(ніацинеквівалент) | 1,216 мг |
Вітамін В4(холін) | 51,3 мг |
Вітамін В5(пантотенова кислота) | 1,132 мг |
Вітамін В6(піридоксин) | 0,823 мг |
Вітамін В9(фолієва кислота) | 267 мкг |
Вітамін С(аскорбінова кислота) | 2,2 мг |
Вітамін Е(токоферол) | 0,43 мг |
Вітамін К1(філохінон) | 4,7 мкг |
Чим корисний нут для організму?
Регулярне вживання проростків нута заповнює дефіцити білка, вітамінів та мінералів, завдяки високому вмісту клітковини нормалізує роботу травної системи, зокрема кишківника, а також прискорює обмін речовин, що сприяє схудненню, знижуються показники «поганого» холестерину.
У чому користь нуту для жінок?
У чому користь нуту для жінок? Нут знижує ризик раку та серцево-судинних захворювань. Він уповільнює процеси старіння, допомагає зберегти молодість та здоров'я, а також стабілізує нервову систему та знижує рівень стресу. Вживання нуту сприяє контролю за вагою та допомагає у схудненні.
Навіщо їдять нут?
У нута невисока калорійність, він допомагає очищати організм і розщеплювати жири, а також зміцнювати імунітет та нервову систему. Містить величезну кількість антиоксидантів, вітамінів і мінералів, включаючи фолієву кислоту, магній, вітамін B6, вітамін C, залізо, калій, кальцій, фосфор і цинк.
Як часто можна їсти нут?
Незважаючи на те, що бобові смачні і корисні, не потрібно їх їсти занадто часто. Вживайте в їжу квасолю, горох або нут не частіше двох-трьох разів на тиждень, невеликими порціями як добавка до основних страв, а краще – у вигляді компонентів у салатах чи супах.
Залишити відповідь