Як їдять фрукт айва

Айва: як їдять? У сирому вигляді айву практично не їдять, так як вона досить терпка і тверда. В основному, з плодів айви готують варення, мармелад, компоти, цукати, а також запікають фрукт. Після термічної обробки варена або запечена айва стає м'якою і солодкою.7 вер. 2019 р.

Кому не можна їсти айву?

Негативні властивості айви Айву рекомендується вживати з розумом і тільки у такому разі вона принесе користь. Але їсти дозволяється тільки м'якуш. У жодному разі не можна вживати насіння, адже воно містить шкідливі речовини. Не рекомендується захоплюватися фруктом людям, які страждають на закрепи і плеврити.

Коли можна їсти айву?

Айву можна знайти в продажу з вересня по грудень. Вибирайте великі тверді плоди жовтого або зеленкуватого кольору.

Для чого айва?

Має кровоспинні та антисептичні властивості. Протерті варені плоди ефективні при лікуванні печінки. Айву здавна використовують проти шлунково-кишкових захворювань, особливо з проносами, завдяки високому вмісту пектинів та дубильних речовин. Корисна при бронхіальній астмі та туберкульозі.

Делікатний фрукт. У чому користь айви і як її готувати


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *