Як консервувати огірки з томатною пастою

Як робити маринад для огірків?

Для маринованих огірків на 1 літр води беремо 2 столові ложки солі, 2 столові ложки цукру, 2 столові ложки 6% оцту. Оцет для маринованих огірків використовується двох видів – 6% і 9%, рідше – оцтова есенція. На 1 літр готового маринаду потрібно 2 столові ложки 6% або 1,5 ложки 9% оцту.

Як правильно консервувати огірки?

Приготування:

  1. Огірки помийте та обріжте кінчики. …
  2. На дно 3-літрового булька покладіть зелень, часник, перець горошком і хрін.
  3. Викладіть огірки. …
  4. Воду закип'ятіть, залийте огірки у банці. …
  5. Злийте воду назад у каструлю. …
  6. Залийте огірки отриманою сумішшю, закатайте залізною кришкою, переверніть і накрийте ковдрою.

Скільки днів квасити огірки?

Потім банки потрібно накрити капроновими або металевими кришками – так, щоб був доступ повітря. Залишаємо кваситися при кімнатній температурі на 3-4 дні. Розсіл за цей час повинен стати каламутним, може пінитися і витікати. Приблизно на 4-й день огірки будуть готові – їх можна їсти або законсервувати.

Огірки в томаті (томатному соусі) на зиму – неймовірні рецепти …
Каструлю з томатами поставте на плиту, доведіть до кипіння на маленькому вогні і проваріть протягом 10 хвилин. Наступним кроком необхідно підготувати огірки. …


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *