Як правильно заквасити ранню капусту?
При квашенні ранніх сортів її заливають розсолом, а не перетирають, як зимову, до появи соку. Завдяки такому способу майбутня закуска виходить смачна і хрустка, а терта з сіллю перетвориться в кашу, в кращому випадку буде м'якою, тому що у раннього овоча тонкі, ніжні листи.
Що можна квасити?
Для квашення придатні багато продуктів. Найбільш популярні — капуста, огірки, помідори. Окрім того, після певної обробки можна квасити і баклажани, а, також, іноді квасять щавель, моркву, боби, перець, зелень.
Що можна квасити на зиму?
Вересень – відмінний час, щоб заготовити на зиму овочі. Для консервації годяться помідори, огірки, баклажани, перець, капуста. Ще можна закрутити в банки соління з грибів, компоти зі слив і винограду, яблук і груш, варення з обліпихи, брусниці, калини, горобини та журавлини.
Квашення овочів: як і для чого це робити | Огородники
Залишити відповідь