Як називається сковорода для курчати тютюну: основні види та властивості

Курча тютюну – це страва, що користується популярністю в багатьох кухнях світу. Для його приготування необхідна спеціальна сковорода, яка дозволить отримати ідеально запечене та соковите курча. У цій статті ми розповімо, як правильно вибрати та використовувати сковороду для приготування курчати тютюну.

Перше, що потрібно врахувати під час виборів сковороди, – це її матеріал. Для приготування курчати тютюну рекомендується використовувати сковороду з чавуну або нержавіючої сталі. Ці матеріали забезпечують рівномірний розподіл тепла, що дозволяє досягти ідеального запікання курчати.

Другим важливим фактором при виборі сковороди є її розмір. Ідеальна сковорода для приготування курчати тютюну має бути досить великою, щоб помістити всього курчата цілком, але в той же час не надто громіздкою, щоб зручно маніпулювати нею на кухні.

Також слід звернути увагу на наявність ручок біля сковороди. Щоб було зручно перевертати курча під час приготування, рекомендується вибирати сковороди із двома ручками. Вони дозволять не тільки безпечно маніпулювати сковородою, але й рівномірно розподілити вагу курчати при перевертанні на інший бік.

НазваОпис
СамоваркаСковорода у формі бані з отвором по центру, що використовується при приготуванні курчати тютюну
ШарІнша назва для сковороди, яка використовується для приготування курчати тютюну
ТабакеркаЩе одна назва для сковороди, яка використовується для приготування курчати тютюну

Правильніше – "тапака" – так по-грузинськи, на батьківщині цієї страви, називають спеціальну сковороду з вантажем, в якій і засмажують курочку. До речі, вважається, що це один із найвдаліших способів її приготування – м'ясо добре просмажується та насичується ароматами спецій.

Що таке сковорода?

Та́па важка чавунна сковорода з кришкою, призначена для приготування курчати-тапака. У Росії ця страва відома під співзвучною назвою «курча тютюну».

Як правильно називається Курча тютюну?

тапака Але «тапака» так схоже на «тютюну», а страва така смачна і стала дуже популярною в Росії – що в результаті за ним закріпилася російська назва: курча тютюну. І Вікіпедія це підтверджує. Втім, обидва варіанти мають право на існування і "тапака" – теж буде правильним.

У чому особливість курчати тютюну?

Курча тютюну — традиційне грузинське блюдо. Для його приготування курчата смажать із перцем, часником та прянощами у спеціальній сковороді з пресом. Тютюн у кулінарному процесі не використовується, назва походить від грузинського слова з турецьким корінням tapha, яке перекладається як «сковорода».

Як правильно писати курчата тютюну?

Правильно назва цієї страви курча тапака (Від назви сковороди "тапа", в якій його готують).


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *