Як обрізати баклажани у відкритому

Для тих, хто вирощує баклажани у відкритому ґрунті, краще формувати кущ баклажанів у кілька стебел. Як тільки рослина досягне висоти 30 см, верхівку основного пагона прищипують, щоб викликати активне кущіння. Коли кущ розростеться, на ньому залишають від двох до п'яти верхніх бічних пагонів, решту обрізають секатором.

Де ростуть баклажани?

Баклажани добре ростуть на суглинках і супісках. Болотисті, засолені, кислі або важкі грунту для них не підходять. Висаджують розсаду баклажанів у відкритий грунт після закінчення заморозків, коли середньодобова температура встановлюється на позначці не нижче +15 градусів.

Як правильно смажити баклажани?

Чисті баклажани наріжте круглими шматочками товщиною близько 1 см. Налийте в сковороду рослинного масла (не шкодуйте його) і розігрійте. Потім в розпечене масло покладіть кругляшки і обсмажте з обох боків до золотистого кольору. Приблизно за 3-4 хвилини на кожну сторону.

Як прищипувати баклажани?

Висота рослин повинна бути не менше 30 см. Прищипувати кущі краще вранці або у вечірні години. Після видалення зайвих листя і пасинків, особливо в спекотні або дощові дні, на рослинах з'являються рани. Для швидкого загоєння їх можна обробити вапном або золою.


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *