Оптимальні умови для зберігання насіння гарбуза — сухе і темне місце з температурою повітря до 16° С і помірною вологістю. Щоб насіння "дихало", його слід покласти у тканинні або паперові мішечки. Не можна зберігати насіння у ванній або на кухні, оскільки у цих приміщеннях для них занадто волого.30 жовт. 2021 р.
Як правильно зберігати гарбуз?
Гарбуз — досить вибагливий овоч, коли це стосується умов для зберігання. Йому подобається прохолода, помірно сухе повітря та темнота. Тому зберігати гарбузи потрібно за температури від 4℃ до 9℃ і вологості 60-70%. Якщо у вас немає льоху — гарбузи добре перезимують у теплій (але без опалення!)
Скільки років можна зберігати насіння гарбуза?
Термін зберігання насіння кавуна, гарбуза, дині, кабачків – від 6 до 8 років. 2 – 3 роки зберігають схожість насіння крес-салату, кропу, моркви, петрушки, ревеню, цибулі.
Як правильно підготувати насіння гарбуза до посадки?
Помістіть насіння гарбуза на кілька годин у резервуар із теплою водою. Температура води, що рекомендується, близько 50 °С. Після цього етапу необхідно загорнути насіння гарбуза у вологу тканину та розмістити їх у тепле містечко. Тримайте їх до моменту наклеювання, зберігаючи при цьому вологість тканини.
Як смажити гарбузове насіння
Спочатку вийняте з м’якоті гарбуза біле насіння потрібно добре промити, після чого висушити, злегка зовсім посолити, а після цих процедур гарненько підсушити в духовці при температурі 180 °С приблизно 30 хвилин.
Залишити відповідь