Як приготувати збиті вершки в домашніх умовах докладна інструкція

Збиті вершки є відмінним доповненням до будь-якого десерту чи випічки. Вони надають ніжного смаку та текстури, роблячи будь-яку страву ще більш апетитною. Замість покупних вершків можна легко зробити свіженькі та смачні збиті вершки прямо у себе вдома.

Для отримання ідеальних збитих вершків вручну потрібен лише один інгредієнт – свіжі вершки з високим вмістом жиру. Зверніть увагу на вершки з жирністю не менше 30%, тому що жир є ключовим компонентом, що дозволяє їм збитися. Цей солодкий та вершковий продукт можна знайти у більшості продуктових магазинів.

Щоб приготувати збиті вершки, слід помістити вершки в миску і збити за допомогою міксера або віночка. Починайте збивати вершки з низькою швидкістю та поступово збільшуйте її до середньої. Важливо стежити за процесом збивання, щоб не перебити вершки, інакше вони перетворяться на олію. Закінчити збивання слід, коли вершки набудуть пишної та стійкої консистенції. Тепер вони готові використовуватись у будь-якому десерті чи напої на ваш вибір.

Як зробити збиті вершки вручну
КрокОпис
1Охолодити вершки до низької температури. Найкраще використовувати вершки з високим відсотком жиру (від 30% та вище).
2Взяти холодну металеву миску і добре її охолодити у холодильнику.
3Перелити охолоджені вершки у холодну миску.
4За допомогою збивалки для вершків або міксера почати збивати вершки на середній швидкості.
5Поступово збільшувати швидкість збивання до максимальної.
6Збивати вершки доти, доки вони не стануть щільними і утворюють піки. Оптимальна консистенція – м'які піки, які утримують форму.
7Не збивайте занадто довго, щоб не перевести вершки в олію.
8Готові збиті вершки можна використовувати для прикраси десертів або додавання до різних страв.

Збивати потрібно під кутом 90 градусів. Починайте збивати на невеликій швидкості. Потім збільшіть її. Ще можна додати у вершки трохи лимонного соку, він сприяє кращому збиванню.

Чи можна вручну збити вершки?

Можна збити вершки в крем звичайною вилкою круговими рухами, злегка нахиливши миску. Для надійності краще додати загусник.

Як легко збити вершки?

Інструкція приготування У каструлю влити густі вершки, поставити на лід або холодну воду і збивати до утворення густої піни. 2. Потім покласти в них цукрову пудру і ванілін або ванільний цукор, розмішати і відразу подавати на стіл, інакше вершки можуть відстоятися і стати рідкими.

Що робити, якщо вершки не збиваються 10?

Змішуємо 2 столові ложки цукрової пудри та 1 столову ложку крохмалю. Цього вистачить на 300 мл вершків. Перемішуємо на низьких оборотах і даємо постояти хвилин 10 – 15. Потім збиваємо вершкову масу.

Як збити вершки у густу піну?

На 500 мл холодних вершків знадобиться половина чайної ложки соку. Починайте збивати і через 1,5 – 2 хвилини додайте лимонний сік. Після цього вершки зіб'ються до потрібної густоти. Зазначимо, що у цьому випадку вони загуснуть тільки при збиванні.


Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *