Як солити опеньки в домашніх умовах

Як правильно квасити опеньки?

Заливаємо гриби в посуді так, щоб покрило і накриваємо кришкою. На кришку кладемо якесь грузило, щоб притисло гриби. Тримати 2 дні в теплі, потім винести в холод (підвал, балкон). Готові будуть через 2 – 3 тижні.

Як маринувати опеньки на зиму в банках?

Приготувати маринад: у воді розвести сіль, цукор і приправи, закип'ятити, наприкінці додати оцет. Нагріти, додати гриби, проварити 10-15 хв. Розлити по стерилізованих банках і закрити. Можна закрити звичайними кришками та зберігати гриби в холодильнику.

Як смачно приготувати опеньки?

Спочатку опеньки потрібно помістити в киплячу воду, покип'ятити їх там близько 5 хвилин, потім воду злити. Гриби знову залити холодною водою, додати трохи солі і варити ще 10 хвилин з моменту закіпання. Після варіння грибки потрібно відкинути на друшляк, щоб стекла уся вода, і приступати до жаріння.

Як посолити опеньки в домашніх умовах: найсмачніші рецепти
Кінець літа – радість для цінителів опеньків. Пні і стовбури дерев посипані цілими гронами грибів. Опеньки сушать, маринують, солять. Давайте розглянемо, як солити опеньки на зиму в домашніх умовах. Смак солоних опеньків найбільш повно розкривається при додаванні …


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *