Приїхавши додому, я розкладаю квітки в один шар і просто сушу при кімнатній температурі в місцях не освітлених сонцем, а листя розміщую грубим шаром на підвіконнях в тих кімнатах, де немає доступу прямого сонця, і даю їм можливість пов'янути 3-4 години, час від часу перемішуючи.
Як правильно робити Іван чай?
Залитий окропом у 95-100°C Іван–чай відстоюють в чайнику протягом 10-15 хв. Потім настій збовтують, збагачуючи тим самим напій ефірними маслами. Іван–чай також можна варити, насипавши висушені пагони в каструлю і заливши холодною водою. Рідина повинна покривати їх на 5-10 сантиметрів.
Як ферментують Іван чай?
Збір трави проводять в суху сонячну погоду, бажано, при зростаючому місяці. Квіти і листя збирають окремо одне від одного, так як ферментують тільки зелену масу рослини, а суцвіття просто сушать і додають вже в готовий сухий чай. Хаменерій перебирають, видаляючи потемнілі і пошкоджені комахами листя.
Для чого Іван чай?
З усіх рослин російської флори кипрей вважається найдієвішим у протизапальній терапії, успішно справляючись з інфекціями гортані та ротової порожнини, запаленнями вух, горла, носа, бронхіальними та легеневими захворюваннями, астмою, кашлюком та іншими захворюваннями.
як правильно приготувати та висушити іван чай – Домашні тва…
Залишити відповідь