Щоб приготувати сировину для долми таким чином, необхідно для початку зробити розсіл: в 1 літрі води слід розвести 2 столові ложки солі. Потім, залити отриманою рідиною рулетики з листя в банці. Закривати їх кришками можна тільки на наступний ранок. Зберігати таку заготовку треба в холодильнику.
Як солити виноградне листя?
Замочувати в окропі листя потрібно 1-2 хвилини, після чого, злийте воду назад в каструлю. Зачекайте поки листя охолонуть і скрутіть їх в рулони по 5-10 штук. Виходячи з кількості листів, слід приготувати банки. Якщо ваша сім'я любить долму, листя потрібно дуже багато. Кеш
Як приготувати листя з винограду для голубців?
На дно каструлі кладемо кілька виноградних листків, щоб долма в процесі приготування не пригоріла. Щільно викладаємо конвертики швом донизу. Заливаємо киплячою підсоленою водою і зверху накриваємо тарілкою, щоб долма не виринала і листочки не розгорталися. Тушкуємо на слабкому вогні приблизно 1 годину.
Що можна приготувати з виноградного листя?
Долма – це традиційна страва східної кухні, яка дуже популярна в українських господинь. Являє собою загорнуту у виноградне листя начинку, найчастіше фарш з рисом.
Як заготовити виноградне листя на зиму для долми
Вище були представлені досить прості варіанти, як заготовити виноградне листя на зиму для долми, тепер опишемо більш ускладнений варіант заготовки. Нам буде потрібно: 1. сік з томату — 250 мл; 2. цибуля ріпчаста — 1 штука. Етапи приготування: 1. Збирають свіже листя винограду, …
Залишити відповідь