Як їсти глід?
Крім свіжих ягід глід можна вживати у вигляді киселю, компоту. Дозування те ж — стакан, максимум півтора в день. Також добре з глоду робити варення. Але, щоб цілющі властивості збереглися, слід його не переварювати.
Що лікує глід?
Поліпшення кровообігу, регуляція скорочення серцевого м'яза, очищення судин – це те, чим корисні плоди глоду. Плоди глоду допомагають при аритмії і тахікардії. Вони корисні як профілактичний засіб для попередження інсульту та інфаркту міокарда. Плоди глоду також рекомендовані до вживання гіпертонікам від тиску.
Як глід впливає на тиск?
Препарати глоду посилюють кровообіг у судинах серця та головного мозку, посилюють скорочення серцевого м'яза зменшуючи його збудливість, чинять заспокійливу та протиаритмічну дію, нормалізують артеріальний тиск. У фітотерапії прийнято вважати, що глід знижує тиск і його рекомендують приймати при гіпертензії.
Як заварювати глід правильно для серця
Залишити відповідь