Зрізати слід тільки визріли гілки, кінці яких при зануренні в йод зафарбовуються в чорний відтінок. Довжина пагонів варіюється від 60 до 80 см. Наявність 5-6 міжвузлів є обов'язковою. Нижні кінці повинні бути ширшими ніж верхні.3 лют. 2021 р.
Як правильно зберігати живці винограду?
Оптимальна температура для зберігання живців винограду 10-12 ⁰C, тобто в середньостатистичному льоху вони зберігаються добре. На початку лютого дістаньте живці, розріжте їх навпіл, щоб у кожному відрізку було по 3 бруньки і помістіть на укорінення.
Як зберегти живці винограду до весни?
Найбільш простий спосіб зберегти чубуки винограду до весни – це прикопати їх. Викопайте в землі траншею глибиною 40-50 см і трохи довшу за живці, насипте на дно піску, покладіть на нього живці, засипте їх землею і обов'язково зробіть горбок, щоб у цьому місці не накопичувалася дощова та тала вода.
Як нарізати живці винограду?
Оптимальний розмір живців – на 6 бруньок. Нижній зріз живця повинен проходити на 2 см нижче за першу бруньку, а верхній – на 2-3 см вище шостої. Терміни заготівлі живців різняться залежно від клімату регіону, але в середньому це краще робити з кінця вересня до кінця жовтня, під час передзимового обрізання винограду.
Живцювання винограду – від нарізки живців до вкорінення
На фото живці. Як правило, живці заготовляють в осінні місяці, під час обрізки винограду на зиму. Головне, встигнути до морозів, навіть якщо ще не все листя облетіла з кущів.
Залишити відповідь