Як зробити капусту в салаті м'якою: прості поради

Капуста салатна – це невід'ємний інгредієнт багатьох страв. Але що робити, якщо капуста в салаті виходить занадто твердою і трохи неприємною на смак?

Існує кілька способів приготування капусти, щоб вона стала м'якою та соковитою. По-перше, важливо правильно нарізати капусту. Тонкий, дрібно нарізаний лист буде легше перетравлюватися і швидше пом'якшуватися в процесі приготування. Якщо ви надаєте перевагу великому нарізу, можна попередньо відварити капусту до готовності, потім остудити і додати в салат.

По-друге, щоб капуста стала м'якою, її можна замаринувати. Маринад з оцту, олії, солі та спецій додасть не тільки м'якості, а й яскравого смаку капусті. Для маринування капусту рекомендується подрібнити та додати соус безпосередньо перед подачею салату. Крім того, капусту можна замочити у молоці перед використанням, щоб пом'якшити її текстуру та зменшити гостроту.

На закінчення, м'яка та соковита капуста в салаті це не тільки смачно, а й корисно для вашого організму. Застосовуйте ці прості прийоми приготування, і ваш салат з капустою завжди займатиме почесне місце на столі!

КрокДія
1Вибрати свіжу капусту
2Відокремити листя від качана
3Нарізати капусту на тонкі смужки
4Посолити нарізану капусту
5Залишити капусту на 15-20 хвилин
6Видавити сік із капусти
7Промити капусту холодною водою
8Віджати воду з капусти
9Додати капусту до салату

Як зберегти морську капусту?

Свіжу морську капусту слід зберігати у холодильнику в контейнері. Також її можна піддавати заморожуваннюякщо не плануєте використовувати в їжу відразу всю кількість ламінарії.

Коли не можна їсти морську капусту?

Її не рекомендується є і приймати в порошковому вигляді вагітним, які страждають на кропив'янку, ринітом, вугровими висипами, фурункульозом. Не можна їсти морську капусту людям, які страждають на нефрит, туберкульоз, нефроз та інші захворювання нирок.

Чим корисна ламінарія для жінок?

Доведено, що ламінарія – сильний афродизіак, вона здатна лікувати хвороби, які пов'язані з гормонами. Також вона допомагає підтримувати в тонусі та виступати як профілактичний засіб проти жіночих хвороб – запалення придатків, захворювань матки та трихомонадного кольпіту.

У чому різниця між норі та морською капустою?

Норі – це листя підводної рослини під назвою «ламінарія», яка відома у світі як морська капуста. Цікавий спосіб приготування норі: листя спочатку спресовують, а потім обсмажують у спеціальній олії. Морська капуста Ламінарія – один з найбільш корисних морських продуктів у світі.


Categories:

Tags:


Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *